Vraag & Antwoord

Hier vindt u de meest gestelde vragen met antwoorden over de mediawebsite van uitgeverij Intertaal.

 • Moet ik inloggen om de bestanden te kunnen downloaden?
  Nee, dat is niet nodig. U hebt geen account nodig om de bestanden te kunnen downloaden.
 • De titel die ik gebruik staat er niet tussen.
  Op deze website vindt u het mediamateriaal van veel boeken waar het logo van uitgeverij Intertaal op staat. Wij kunnen niet altijd het mediamateriaal van andere uitgeverijen plaatsen.
  Staat het mediamateriaal dat u zoekt er niet bij? Neem dan contact op met onze uitgeverij.
  E-mailadres: uitgeverij@intertaal.nl
 • De link doet het niet.
  Sommige bestanden zijn erg groot, het kan daarom lang duren voordat er een venster komt waarmee u het bestand kunt opslaan. Daarom lijkt het misschien alsof de link het niet doet.
  Gebruikt u Chrome als browser? Als het downloaden van de bestanden niet lukt, dan kunt u dat oplossen door met de rechtermuisknop op de link te klikken en dan te kiezen voor ‘Link opslaan als…’. U slaat het bestand op en dan ziet u dat het downloaden begint. Krijgt u vervolgens een melding dat het downloaden onveilig is, kunt u gewoon ‘Behouden’ kiezen. De site en de bestanden zijn wel veilig. Overige browsers zouden geen problemen moeten geven.
  Krijgt u een foutmelding of lijkt een link echt niet te werken, neem dan contact op met onze uitgeverij. Stuur bij voorkeur een schermafbeelding mee van de foutmelding.
  E-mailadres: uitgeverij@intertaal.nl
 • Er zit een map “__MACOSX” in mijn gedownloade zip-bestand. Wat is dat voor een map?
  Omdat van veel van onze audiobestanden een zip-bestand gemaakt wordt op een Mac-computer, verschijnt er een mapje met de naam “__MACOSX” in het zip-bestand. Dit is alleen zichtbaar als u met een ander besturingssysteem werkt zoals Windows. De map is veilig, maar u heeft er niets aan. Gooi hem dus gerust weg. Helaas kunnen wij niet voorkomen dat deze map toegevoegd wordt aan het zip-bestand.

Bestandsformaten

 • Wat is een mp3-bestand?
  Een mp3 is een geluidsbestand in mp3-formaat. Door audio als mp3-formaat op te slaan ontstaat een relatief klein bestand die op bijna alle geluidsdragers is af te spelen.
 • Wat is een zipbestand?
  Een zipbestand is een gecomprimeerd bestand. Het handige is dat u een hele map met bestanden in een keer kunt downloaden. Wel moet het bestand nog worden “uitgepakt” op uw apparaat.
 • Hoe kan ik een zipbestand openen op mijn iPad of iPhone?
  Vanaf iOS 13 en iPadOS kunt u zip-bestanden zonder extra app uitpakken. Dat gaat als volgt: Download het zip-bestand > Open de Bestanden-app > Ga naar het zip-bestand > Tik op het bestand om deze te openen > Het bestand wordt direct uitgepakt op dezelfde locatie. Een uitgebreider stappenplan vindt u op https://www.appletips.nl/zip-bestanden-uitpakken-ios.
  Voor oudere versies van iOS: U kunt de gratis app Zip File Viewer proberen. Dit programma kunt u hier bekijken: https://itunes.apple.com/nl/app/zip-file-viewer/id352308329. Na installatie kunt u op deze website uw vinger lang op het gewenste zipbestand houden, tot u de optie “Openen in nieuw tabblad” krijgt. Na even geduld krijgt u dan het venster met de mogelijkheid “Open met ZipFileViewer” of “Open met…” en vervolgens “Kopieer naar ZipFileViewer” (afhankelijk van welke iOS-versie u gebruikt). In Zip File Viewer ziet u de map(pen) staan en als u die opent volgt de lijst met mp3-bestanden. Klik vervolgens de bestandsnaam aan en u hoort het geluidsfragment.
  Een andere, betaalde, app is GoodReader, dit programma kunt u hier bekijken: https://itunes.apple.com/nl/app/goodreader-pdf-reader-annotator/id777310222.
 • Hoe kan ik een zipbestand openen op mijn Android-telefoon of -tablet?
  U kunt de gratis app WinZip – Zip UnZip Tool proberen. Dit programma kunt u hier bekijken en downloaden: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.winzip.android&hl=nl. Onthoud vervolgens bij het downloaden van het gewenste audio-bestand waar u deze opslaat. Vervolgens kunt u in de app WinZip – Zip UnZip Tool het bestand opzoeken en kiezen. Rechtsboven staat een vakje waarmee je alle audio-bestanden in een keer kunt selecteren. Klik vervolgens links daarvan op het icoontje om de bestanden te unzippen en kies een locatie waar u alles wilt opslaan. Een uitgebreide uitleg, met afbeeldingen, vindt u op deze website.

Audio-cd’s

 • Kan ik een audio-cd bestellen?
  Nee, dat is helaas niet mogelijk.
 • Mag ik de mp3-bestanden zelf op cd branden en gebruiken in mijn les?
  Ja, dat mag. U mag de mp3-bestanden echter niet op uw website plaatsen; verwijs dan door naar https://media.intertaal.nl. Ook is het niet toegestaan de gebrande cd’s verder te verspreiden.

Reacties zijn gesloten.